![](https://i0.wp.com/www.marnahaugen.no/wp-content/uploads/2019/03/572ef11c-b1d8-463f-ba02-6a5238a5a999.jpg?resize=769%2C1024&ssl=1)
I morgen er det årets vaffeldag!
Hurra for en anledning, men når gjorde du egentlig rent vaffeljernet sist?
Etter steking så er jo jernet for varmt til å gjøre rent, så jeg har en fæl vane til å glemme å gjøre det etter at det har kjølt seg ned og før jeg putter det tilbake i skapet.
Ingenting er som å steke vafler i et rent jern, så løsningen min er å lage en rensevaffel før jeg setter i gang. Den trekker til seg alt gammelt fett og stekerester og jernet er så godt som nytt!
Oppskrift rensevaffel:
1 dl vann
3 ss salt
litt mel
(nok til ett jern)
Stek vaffelen som vanlig, kast den i søpla etterpå og jernet er klar til bruk.
Funket elendig, den svidde seg i pannen.
Funket fint, men mengden må dobles, bedre å lage for mye røre.