På kokkekurset i Khal Lak i Thailand lærte vi å lage tre retter, og nå i helgen prøvde jeg å gjenskape så godt jeg kunne retten her hjemme for familien. Retten jeg lagde er den til venstre på bildet, Chicken Panang Curry. I Norge kan der være vanskelig å finne ferske ingredienser, men jeg fant noen tørkede og currypasten måtte jeg tredoble for å få samme styrke, men med å prøve seg litt frem så blir det bra. Jeg skal ihvertfall forklare prinsippet som er basicen uansett hvilke ingredienser man måtte bytte ut. Oppskrift 1 person: 1 kyllingfilet i biter (kan byttes ut med annet kjøtt) 1 ts Panang Curry (Rød currypaste. Jeg måtte tredoble mengden for den jeg kjøpte var for svak) 1 1/2 kopp kokosmelk 1 ss Fish Sauce ca 2 ts sukker Grønnsaker: Du kan velge her selv, jeg brukte: -Gul løk -Gullerot -Vårløk -Paprika 1/2 – 1 rød chili kuttet i små biter (eller større om du vil fiske de ut etterpå) ca 4 Kaffir Lime blader (jeg fant tørkede på glass i en Asiatisk butikk) Viktig ingrediens. Thai Basil Leaves (Horapa) (Jeg fant ikke dette og brukte fersk Koriander i stedet) Stek løk, vårløk og chili i litt olje til du kjenner løklukten og skru ned varmen. Tilsett currypaste og når du kjenner lukten av curry så heller du i litt av kokosmelken. La det koke kjapt opp. Nå tilsetter du Fish Sauce og sukker og smaker på sausen. Kjenner du chili først og resten av smakene senere må du tilsette mer sukker. Sausen skal balanseres og alle smakene skal merkes likt på tungen. Når sausen smaker godt talsetter du Kaffir Lime og Koriander, og noe magisk skjer med smaken. Nom nom nom… Ha i resten av ingrediensene, stekt kylling (den kan også stekes sammen med løken) og grønnsakene. Gi retten et kjapt oppkok og den er ferdig! Server med kokt ris og grønnsaker til garnityr, gjerne agurk (uten skall) og litt chili. Håper det smaker!